Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Veiligheid voorop bij energietransitie
Bij de overstap op duurzame energie behoort veiligheid meer prominent te zijn, laat het Staatstoezicht op de Mijnen weten in haar jaarverslag 2023.
Groen licht voor Groeien met Groen Staal
Het nationaal programma Groeien met Groen Staal heeft de officiƫle goedkeuring van RVO in de wacht gesleept.
Eisen en bepalingsmethode MPG op de schop
De rijksoverheid gaat fikse wijzigingen doorvoeren in de eisen en de rekenmethode voor de materiaalgebonden milieuprestatie van gebouwen (MPG).
Akkoord Circulaire Geveleconomie bekrachtigd
Donderdag 1 februari jl heeft een vijftal brancheorganisaties in de gevelbouw en de Rijksoverheid het akkoord Circulaire Geveleconomie ondertekend.
Madaster gevalideerd om losmaakbaarheid
DGBC erkent Madaster als valide instrument voor het berekenen van losmaakbaarheid gebouwcomponenten.

energie

Zoutopslag steunpunt Rijkswaterstaat, Herveld (RGD/Directie Advies&Architecten).

Energiezuinig bouwen is tegenwoordig een aandachtspunt voor elk gebouw. De aarde warmt op en de vraag naar fossiele brandstoffen neemt toe, terwijl de bronnen eindig zijn. Tegelijkertijd zijn er schone energiebronnen genoeg. Zo valt per dag 15.000 keer zoveel zonne-energie op de aarde als wat de wereld totaal aan energie verbruikt. Dat betekent dat, om de hele wereld van energie te voorzien, slechts een oppervlak aan photovoltaïsche cellen nodig is dat nog geen kwart van Frankrijk beslaat.

Herman Schreer, Europarlementariër voor Duitsland en motor achter de Duitse duurzame economie, stelde in een lezing tijdens vakbeurs PROVADA 2009 op 16-18 juni dan ook, dat de uitdaging zit in het ontwikkelen van schone energie uit oneindige bronnen. En dat hoeft niet veel extra’s te kosten. ‘Investeer het geld, dat normaliter in de productie van fossiele brandstoffen moet worden gestoken, in de ontwikkeling van technieken voor schone energie en energiezuinige gebouwen.’

Voor Europa is deze visie op energiegebruik een uitkomst. Dit continent heeft immers weinig fossiele brandstoffen, maar wel een hoog technologisch potentieel. Om die visie kracht bij te zetten, gaat de pagina's 'energie' op deze website in op energiezuinig bouwen en de mogelijkheden om gebouwen energieneutraal te ontwerpen, te bouwen en te gebruiken.