Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Veiligheid voorop bij energietransitie
Bij de overstap op duurzame energie behoort veiligheid meer prominent te zijn, laat het Staatstoezicht op de Mijnen weten in haar jaarverslag 2023.
Groen licht voor Groeien met Groen Staal
Het nationaal programma Groeien met Groen Staal heeft de officiƫle goedkeuring van RVO in de wacht gesleept.
Eisen en bepalingsmethode MPG op de schop
De rijksoverheid gaat fikse wijzigingen doorvoeren in de eisen en de rekenmethode voor de materiaalgebonden milieuprestatie van gebouwen (MPG).
Akkoord Circulaire Geveleconomie bekrachtigd
Donderdag 1 februari jl heeft een vijftal brancheorganisaties in de gevelbouw en de Rijksoverheid het akkoord Circulaire Geveleconomie ondertekend.
Madaster gevalideerd om losmaakbaarheid
DGBC erkent Madaster als valide instrument voor het berekenen van losmaakbaarheid gebouwcomponenten.

EPG

EPG staat voor Energie Prestatienorm Gebouwen, de (wettelijk verplichte) bepalingsmethode voor de energieprestatie van nieuwe woningen en nieuwe utiliteitsgebouwen. De EPG is van toepassing op alle nieuwbouw-aanvragen voor beide gebouwtypen. Bij de aanvraag moet worden aangetoond dat het gebouwontwerp voldoet aan de gestelde energie-eisen. Sinds 1 juli 2012 geldt de NEN 7120 als EPG-norm. Deze nieuwe norm vervangt de NEN 5128 voor woningbouw (EPW) en de NEN 2916 voor utiliteitbouw (EPU), de oude EPC-normen. De EPG vervangt tevens de ISSO-publicaties 82.3 voor woningen en 75.3 voor utilteitsbouw, waarmee het energielabel werd berekend. Deze verschillende methoden zijn nu geïntegreerd in één bepalingsmethode. De EPG is bovendien aangepast aan de Europese normen, houdt rekening met recente technieken en rekent met gedetailleerde klimaatgegevens. Op termijn gaat de EPG ook gelden voor bestaande gebouwen. Tot die tijd blijven voor bestaande bouw de huidige ISSO-richtlijnen in gebruik.