nieuwsbrief > april 2018 (1) > april 2018 (3)

Tijdelijke Rechtbank Amsterdam wint Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2018
Nieuws
Tijdelijke Rechtbank Amsterdam wint
De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam is bekroond met de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2018.
Bepalingsmethode Milieuprestatie gebouwen in herziening
Om inzet van circulaire materialen te stimuleren, wordt de bepalingsmethode momenteel aangepast.
Milieuwinst HIsarna boven verwachting
Langdurig testen wijst uit: HIsarna geeft onverwacht grote milieubesparingen.
Kies uw Green Leader 2018
Tot 15 maart a.s. kunt u kandidaten voordragen voor de Green Leader Award 2018 van DGBC.

Culinair circulair

The Green House is het nieuwe, tijdelijke paviljoen van het stationsgebied van Utrecht. Sinds 10 april 2018 biedt het gebouw voor een periode van 15 jaar onderkomen aan restaurant, vergaderzalen, keuken en urban farm van cateraar Albron. Daarna kan het gebouw weer in een handomdraai uit elkaar voor herbouw op een andere locatie óf voor hergebruik van de onderdelen in nieuwe projecten. U hoort en ziet er meer van tijdens het projectbezoek The Green House, georganiseerd door Bouwen met Staal en Booosting op woensdag 30 mei a.s.

Voorafgaand aan de rondleiding door het gebouw krijgt u een toelichting op de ontwikkeling van het project (door ontwikkelcombinatie R Creators), de architectuur (architectenbureau cepezed) en het constructief ontwerp (Pieters Bouwtechniek Delft).

In The Green House zijn restaurant en keuken van Albron volledig ‘van het gas af’, ze werken op zelf opgewekte elektriciteit. Daartoe is het dak van het gebouw belegd met zo’n 120 zonnepanelen. Het is één van de maatregelen om het gebouw ook energieneutraal te maken. Zo zijn de gevels toegerust met triple glas en de benodigde warmte en koude wordt onttrokken aan het naburige Rijkskantoor De Knoop.

Na maximaal 15 jaar is het gebouw eenvoudig te demonteren voor hergebruik van het gehele gebouw op een andere locatie óf hergebruik van de componenten in andere projecten. Het demonteren en hermonteren gaat efficiënt, economisch en milieusparend dankzij de integrale inzet van herbruikbare materialen en producten voor installaties, vloeren, gevels, dak, fundering én de hoofddraagconstructie van het paviljoen. De hoofddraagconstructie is een modulair opgezet staalskelet van gangbare kolommen, liggers en verbanden met droge boutverbindingen.

Naast herbruikbaar zijn de constructie en bouwkundige onderdelen van het paviljoen ook gemakkelijk aanpasbaar. Het gebouw is voorbereid op eventuele veranderingen in het gebruik óf de komst van nieuwe functies of gebruikers in de toekomst, zowel tijdens de huidige gebruiksperiode van 15 jaar als in de daaropvolgende gebruiksfasen.

  • Foto’s: cepezed | Lucas van der Wee.
Louis Braillelaan 80      2719 EK  Zoetermeer      Tel: +31(0)88 353 12 12      Colofon      Disclaimer      Sitemap
Bouwen met Staal  © 2018      Uitvoering: Bruikman Reclame  +  LinkmasterMonkey