Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

CO2-transport en -opslag in uitvoering
De aanleg van 's lands eerste grootschalige systeem voor transport- en opslag van CO2, Porthos, is van start gegaan.
Bouwemissietool gelanceerd
TNO introduceert de TNO Bouwemissietool, een zelf ontwikkelde rekentool voor snel inzicht in schadelijke emissies bij uitvoering bouwprojecten.
Daling CO2-emissies zet door, maar minder sterk
Ook het afgelopen jaar is de uitstoot van broeikasgassen in Nederland, waaronder kooldioxide, wederom afgenomen. De daling is echter minder groot dan vorig jaar, melden het CBS en het RIVM.
Steun voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed
Aankomende maandag 3 juni luidt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de derde ronde in van de subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA).
Veiligheid voorop bij energietransitie
Bij de overstap op duurzame energie behoort veiligheid meer prominent te zijn, laat het Staatstoezicht op de Mijnen weten in haar jaarverslag 2023.
Groen licht voor Groeien met Groen Staal
Het nationaal programma Groeien met Groen Staal heeft de officiƫle goedkeuring van RVO in de wacht gesleept.

Tool milieuwinst met hoge-sterktestaal BmS

Tool Milieuwinst met hoge-sterktestaal (versie 1.0) geeft zicht op mogelijke milieubesparingen bij de keuze van een hogere staalsoort voor de middenkolom(men) in een gangbare bedrijfshal. Na invoer van de kolomgegevens volgt een kort milieuprofiel van de kolom in de hogere staalsoort S355 of S460 en van dezelfde kolom in het gangbare S235. Elk milieuprofiel omvat het eigen gewicht van de kolom (in kg per m1), de carbon footprint (CO2-uitstoot, per m1) en de schaduwkosten (in Euro’s per m1). De schaduwkosten, bekend van de MMG-bepalingsmethode in NEN 8006, staan voor de verwachte financiële investeringen om negatieve milieueffecten van een product- of materiaalkeuze ongedaan te maken.

De tool vat de mogelijke milieuwinst bij een kolom in de hogere staalsoort t.o.v. S235 samen in een percentage (bijvoorbeeld: milieuwinst kolom S355 = +32%).

De milieubelasting van de kolom wordt berekend over de gehele levensduur (exclusief de gebruikfase van het gebouw). De tool gebruikt de nieuwe MRPI-data van constructiestaal (2012) die zijn verwerkt in de Nationale Milieudatabase en vijf MRPI-bladen.

De tool is gratis beschikbaar op www.dutchhall.nl.

• Naar de tool milieuwinst met hoge-sterktestaal