Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Nu ook in Nationale Milieudatabase: staalframebouw
De nieuwe verklaring vertegenwoordigt frames van koudgevormde staalprofielen met wanddikten (plaatdikten) van 1–2 mm.
Windparken gezamenlijk ontmantelen
Sif Decom en Ballast Nedam gaan samen de ontmanteling van verouderde fundaties van offshore windparken aanpakken.
Personeelstekort sta-in-de-weg naar klimaatneutraal in 2050
Het doel om de gebouwde omgeving van Nederland per 2050 klimaatneutraal te hebben, is ‘realistisch niet haalbaar’, stelt het EIB.
Hergebruiksprijs Staal 2024
Nog tot 27 mei a.s. kunt u uw staalbouwproject(en) inschrijven voor deelname aan de Nationale Staalprijs 2024. Daarbij kunt u tevens een gooi doen naar de Hergebruiksprijs Staal 2024.
CO2-uitstoot Nederlandse industrie scherp gedaald
Door minder te produceren en meer groene stroom te gebruiken, is de CO2-emissie van industriële bedrijven fors gedaald.
Bouwemissietool gelanceerd
TNO introduceert de TNO Bouwemissietool, een zelf ontwikkelde rekentool voor snel inzicht in schadelijke emissies bij uitvoering bouwprojecten.

BCI Gebouw

BCI Gebouw (Building Circularity Index Gebouw) is een meetinstrument van Alba Concepts waarmee de CO2-, milieu- en circulaire prestaties van vastgoed in kaart kunnen worden gebracht, geoptimaliseerd en gerapporteerd.

 

BCI Gebouw is toepasbaar voor het berekenen van de MPG (Milieuprestatie Gebouwen) en MKI (Milieukosten Indicator), maar ook voor bijvoorbeeld de Construction Stored Carbon (CSC) en de Losmaakbaarheid (LI). Voor een duurzame materiaalkeuze bij het gebouwontwerp biedt de tool voorselecties en filtering van materialen op NL/SfB-code en scores op onder meer MPG en losmaakbaarheid.


De tool haalt de benodigde data uit de Nationale Milieu Database, de EPIC/NIBE-database en de Alba Concepts Losmaakbaarheidsdatabase. Koppelingen tussen de databases voorkomt dubbele invoer.