Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

CO2-transport en -opslag in uitvoering
De aanleg van 's lands eerste grootschalige systeem voor transport- en opslag van CO2, Porthos, is van start gegaan.
Bouwemissietool gelanceerd
TNO introduceert de TNO Bouwemissietool, een zelf ontwikkelde rekentool voor snel inzicht in schadelijke emissies bij uitvoering bouwprojecten.
Daling CO2-emissies zet door, maar minder sterk
Ook het afgelopen jaar is de uitstoot van broeikasgassen in Nederland, waaronder kooldioxide, wederom afgenomen. De daling is echter minder groot dan vorig jaar, melden het CBS en het RIVM.
Steun voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed
Aankomende maandag 3 juni luidt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de derde ronde in van de subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA).
Veiligheid voorop bij energietransitie
Bij de overstap op duurzame energie behoort veiligheid meer prominent te zijn, laat het Staatstoezicht op de Mijnen weten in haar jaarverslag 2023.
Groen licht voor Groeien met Groen Staal
Het nationaal programma Groeien met Groen Staal heeft de officiƫle goedkeuring van RVO in de wacht gesleept.

Nieuwsbrief november 2018

Tijdelijke Rechtbank wint Nationale Duurzaamheidsprijs Staal
De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam is onlangs bekroond met de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2018. De prijs is toegekend voor de wijze waarop in dit project de idee van circulair bouwen integraal en tot op de bouwkundige en constructieve onderdelen in de praktijk is gebracht.
Lees artikel

Groene waterstoffabriek voor de IJmond
Havenbedrijf Amsterdam (Port of Amsterdam), Tata Steel en Nouryon (het voormalige AkzoNobel Specialty Chemicals) bundelen de krachten voor een waterstoffabriek in de IJmond. Waterstof is een probaat middel voor het verduurzamen van de productie van staal en biedt gunstig perspectief op het bereiken van het doel om in 2050 CO2-neutraal te zijn.
Lees artikel

Circulariteit beloont
De bepalingsmethode ‘Milieuprestatie gebouwen en GWW-werken’ wordt aangepast aan de laatste inzichten. De herziening gaat naar verwachting per 1 januari volgend jaar in. De aanpassingen beogen vooral het gebruik van circulaire materialen te stimuleren en eenduidig te kunnen meten.
Lees artikel

Innovatieve staalproductietechnologie boekt milieuwinst
HIsarna heet de nieuwe technologie waarmee Tata Steel in de toekomst op een milieusparende manier staal wil produceren. De staalfabrikant voelt de nieuwe technologie al sinds 2011 aan de tand in een proefinstallatie op het bedrijfsterrein in IJmuiden. Uit de tests blijkt dat HIsarna forse besparingen levert op gebruik van energie en uitstoot van CO2.
Lees artikel