Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Veiligheid voorop bij energietransitie
Bij de overstap op duurzame energie behoort veiligheid meer prominent te zijn, laat het Staatstoezicht op de Mijnen weten in haar jaarverslag 2023.
Groen licht voor Groeien met Groen Staal
Het nationaal programma Groeien met Groen Staal heeft de officiƫle goedkeuring van RVO in de wacht gesleept.
Eisen en bepalingsmethode MPG op de schop
De rijksoverheid gaat fikse wijzigingen doorvoeren in de eisen en de rekenmethode voor de materiaalgebonden milieuprestatie van gebouwen (MPG).
Akkoord Circulaire Geveleconomie bekrachtigd
Donderdag 1 februari jl heeft een vijftal brancheorganisaties in de gevelbouw en de Rijksoverheid het akkoord Circulaire Geveleconomie ondertekend.
Madaster gevalideerd om losmaakbaarheid
DGBC erkent Madaster als valide instrument voor het berekenen van losmaakbaarheid gebouwcomponenten.

LEED

LEED is een evaluatie- en certificatiesysteem voor de duurzaamheidsprestatie van gebouwen. LEED staat voor ‘Leadership in Energy and Environmental Design’. Het systeem is in 1998 opgezet door de US Green Building Council (USGBC) en is inmiddels de meest gebruikte duurzaamheidstool in de Verenigde Staten. Dit komt vooral omdat LEED daar vaak wordt verkozen voor overheidsprojecten.

LEED is een scoresysteem dat gebruik maakt van een checklist. Beoordeeld worden: ‘ontwikkeling van duurzame locaties’, ‘waterbesparing’, ‘energie-efficiëntie’, ‘materiaalselectie’, ‘kwaliteit van de binnen omgeving’, ‘innovatie en ontwerp' en ‘regionale prioriteit’. De totaalscore bepaalt of het gebouw een basis-certificering ontvangt danwel zilver, goud of platina. De certificering is in handen van de LEED commissie.

Naast nieuwbouw is LEED ook toepasbaar bij renovatie of transformatie van bestaande gebouwen (LEED-Existing Buildings), in de infrastructuur en bij gebiedsontwikkeling.