Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Aanbesteed op meerwaarde
Voor hoogwaardige nieuwe scholen tegen aanvaardbare kosten, sluit de gemeente Amsterdam donderdag 25 mei a.s. raamovereenkomsten met drie consortia.
Run op subsidieregeling emissieloos bouwmaterieel
Aanvragen voor SSEB-subsidie overschrijden (nu al) het beschikbare budget.
Mega-opslag voor duurzame elektriciteit in Delfzijl
In het Groningse Delfzijl komt de grootste opslagfaciliteit voor duurzame elektriciteit in Europa. De ‘mega-batterij’ kan straks ruim 1 GigaWattuur stroom bewaren.
Klaar voor gebruik: NTA hergebruik constructiestaal
Dinsdag 6 juni a.s. wordt in Leiden de NTA 8713 Hergebruik van constructiestaal gelanceerd.
Samen voor duurzame industrie
Nederland en Frankrijk hebben een overeenkomst gesloten tot nauwere samenwerking bij het verduurzamen van de industrie in beide landen.
Steeds meer stroom uit hernieuwbare bronnen
De winning van elektriciteit uit zonnepanelen, windmolens en andere hernieuwbare bronnen is in 2022 met 20% gestegen.
Steun voor verduurzaming industrie
De rijksoverheid stelt het bedrijfsleven 270 miljoen beschikbaar voor CO2-reductie.
Gulden Feniks 2023 open voor inschrijving
Nationaal Renovatie Platform opent inschrijving voor Gulden Feniks 2023.

EPG

EPG staat voor Energie Prestatienorm Gebouwen, de (wettelijk verplichte) bepalingsmethode voor de energieprestatie van nieuwe woningen en nieuwe utiliteitsgebouwen. De EPG is van toepassing op alle nieuwbouw-aanvragen voor beide gebouwtypen. Bij de aanvraag moet worden aangetoond dat het gebouwontwerp voldoet aan de gestelde energie-eisen. Sinds 1 juli 2012 geldt de NEN 7120 als EPG-norm. Deze nieuwe norm vervangt de NEN 5128 voor woningbouw (EPW) en de NEN 2916 voor utiliteitbouw (EPU), de oude EPC-normen. De EPG vervangt tevens de ISSO-publicaties 82.3 voor woningen en 75.3 voor utilteitsbouw, waarmee het energielabel werd berekend. Deze verschillende methoden zijn nu geïntegreerd in één bepalingsmethode. De EPG is bovendien aangepast aan de Europese normen, houdt rekening met recente technieken en rekent met gedetailleerde klimaatgegevens. Op termijn gaat de EPG ook gelden voor bestaande gebouwen. Tot die tijd blijven voor bestaande bouw de huidige ISSO-richtlijnen in gebruik.