Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

CO2-transport en -opslag in uitvoering
De aanleg van 's lands eerste grootschalige systeem voor transport- en opslag van CO2, Porthos, is van start gegaan.
Bouwemissietool gelanceerd
TNO introduceert de TNO Bouwemissietool, een zelf ontwikkelde rekentool voor snel inzicht in schadelijke emissies bij uitvoering bouwprojecten.
Daling CO2-emissies zet door, maar minder sterk
Ook het afgelopen jaar is de uitstoot van broeikasgassen in Nederland, waaronder kooldioxide, wederom afgenomen. De daling is echter minder groot dan vorig jaar, melden het CBS en het RIVM.
Steun voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed
Aankomende maandag 3 juni luidt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de derde ronde in van de subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA).
Veiligheid voorop bij energietransitie
Bij de overstap op duurzame energie behoort veiligheid meer prominent te zijn, laat het Staatstoezicht op de Mijnen weten in haar jaarverslag 2023.
Groen licht voor Groeien met Groen Staal
Het nationaal programma Groeien met Groen Staal heeft de officiƫle goedkeuring van RVO in de wacht gesleept.

EPG

EPG staat voor Energie Prestatienorm Gebouwen, de (wettelijk verplichte) bepalingsmethode voor de energieprestatie van nieuwe woningen en nieuwe utiliteitsgebouwen. De EPG is van toepassing op alle nieuwbouw-aanvragen voor beide gebouwtypen. Bij de aanvraag moet worden aangetoond dat het gebouwontwerp voldoet aan de gestelde energie-eisen. Sinds 1 juli 2012 geldt de NEN 7120 als EPG-norm. Deze nieuwe norm vervangt de NEN 5128 voor woningbouw (EPW) en de NEN 2916 voor utiliteitbouw (EPU), de oude EPC-normen. De EPG vervangt tevens de ISSO-publicaties 82.3 voor woningen en 75.3 voor utilteitsbouw, waarmee het energielabel werd berekend. Deze verschillende methoden zijn nu geïntegreerd in één bepalingsmethode. De EPG is bovendien aangepast aan de Europese normen, houdt rekening met recente technieken en rekent met gedetailleerde klimaatgegevens. Op termijn gaat de EPG ook gelden voor bestaande gebouwen. Tot die tijd blijven voor bestaande bouw de huidige ISSO-richtlijnen in gebruik.